grandjour.hu

Esküvői fotózással - filmezéssel kapcsolatos kérdések

Amiket ti kérdeztek gyakran tőlünk

Esküvői fotós videós Vác

Milyen eszközökkel dolgozunk?

Az esküvői fotós és esküvői videós szolgáltatásainkhoz 5 darab high-end Sony Milc gépet használunk, beleértve a Sony 7S III, Sony A9 és Sony 7R III vázakat. Ezt az piacvezető erős arzenált egy DJI PRO drón és 2 darab Ronin RSII gimball támogatja a legjobb esküvői fotós és filmes anyagok érdekében. Sony GM, Sigma Art és Zeiss objektívekkel dolgozunk (24mm f1.4, 35mm f1.4, 70-200mm f2.8, 24-70mm f2.8, 18-35mm f1.8). Az esküvői utómunkálatokat Mac Studio Ultra M1 géppel dolgozzuk ki, ami szó szerint brutális teljesítményű csodagép, így a kész anyagot rövid időn belül át tudjuk adni nektek kiváló minőségben. DCI-P3 szabványnak megfelelő színhelyes tartománnyal rendelkező monitorokkal dolgozunk, így biztosítva, hogy az esküvői videó és az esküvői fotó színei színhelyesek és megfelelnek a művészi szándékunknak.

01

Átadási, kidolgozási idő

Az elkészült anyagok átadási határideje függ az adott hónap terheltségi időszaktól és a felvett anyagok mennyiségétől, ami folyamatosan változik. A január, február és márciusi esküvőknél az anyagok azonnal napokon belül érkeznek meg, míg az április-májusi esküvők esetében kb. 2 hét, a június-júliusi esküvők esetében kb. 4 hét, az augusztus-szeptemberi esküvők esetében kb. 5 hét, az október-decemberi esküvők esetében pedig kb. 2 hét a várható kidolgozási idő. Esküvő napján pontosan meg tudják mondani, mikor kapják meg a kész anyagokat, és az esküvő után 20-30 előzetes képet 2-3 munkanapon belül már megkapjátok. Az említett hetek nem határidő vállalások, csak az elmúlt 7 év tapasztalatain alapuló kb. kidolgozási idő, és évi 50+ esküvő mellett kb. ezekre lehet számítani.

02

Mennyi esküvői képet kaptok meg?

Gyakorlatilag minden anyagot kidolgozva átadunk nektek, és most kicsit részletesebben kifejtem: Az összes nyersanyag 98%-át kidolgozva kapjátok meg tőlünk. Minden egyes fotón figyelmesen végigmegyünk, fényeljük és alap retusálást végezzünk rajta, és a jobb esküvői képekből fekete-fehér vagy több verziót is exportálunk. Nincs olyan, hogy leválogatjuk az összes képet, és abból csak kevesebb x darab/csomag képet dolgozunk ki vagy adunk át, mint mások. Pontosan az ellenkezőjét csináljuk, hogy egy esküvői fotótok se hulljon ki mint leválogatásnál ellenkező esetben. Egy átlagos kép fotós szemszögből nem tűnhet fontosnak, de nektek sokat jelenthet. Szinte az összes képet beállítva és megfelelően beállítva adunk át nektek. A kreatív fotók még részletesebb bőr retusálást, jobb beállításokat és többféle variációt kapnak. Általában 800-1200 darab esküvői kép az átlagos mennyiség, amit kidolgozva kaptok tőlünk.

03

Mit tartalmaz az esküvői nagyfilm?

Esküvői filmnek főleg a szülők örülnek jobban kezdetben. Nekik nem elég egy 7 perces kis esküvői videó, számotokra később jön majd meg az értéke az esküvői filmnek, mikor már megkopnak az emlékek. Nagyon jó lesz visszanézni a teljes Nagy napotokat teljes terjedelmében sok év múlva is. Az esküvői kisfilm egy gyors eszencia videó, nem fog minden emléket vissza adni nektek ami történt az esküvőn. Erre a célra pont tökéletes az esküvői nagyfilm! Ne úgy képzeljétek el a nagyfilmet, hogy 50 percig nézitek ahogy a sminkes dolgozik, vagy hosszú percekig vonulnak be az emberek a templomba és nagypapa egy vállról indítható 40 kilós kamerával mindent felvesz amit lát mint szüleink idejében volt. Nem biztonsági kamera felvételt csinálunk, értéket akarunk átadni nektek. A smink, készülődés, kreatív részek, kisfilmes, gyorsabb, pörgősebb vágásokkal adunk vissza. A kikérő, búcsúztatók, vagy ahol fontos dolog zajlik, szertartás, első látás, beszédek, első tánc, tánc a szülőkkel stb.. elejétől a végig szinte vágatlanul benne van, hogy ne maradjatok le semmiről! A bulis-lagzis részek vegyes megoldással vannak összevágva: ahol jó a hangulat ott az eredeti részt használjuk, ha csak átlag pörög a buli ott szintén kisfilmes megoldással vágunk, bulis zenés gyorsvágásokkal. Így nem érzed azt, hogy már 40 perce táncol Juci néni Pista bácsival és már nagyon unod a filmet. Ahol kell ott pörgetjük, ahol viszi a hangulat önerőből a filmet, ott vissza váltunk az eseményekre, így nem lesz unalmas az anyag.

04

Milyen hosszúak az esküvő filmek?

Ez függ attól, hogy mennyi minden történik az esküvőn. Van-e egyházi esküvő, mekkora a buli, vőfény szeret-e sokat beszélni 🙂 Van ahol 20 perces a templomi máshol 50 perces, nekik nyilván annyival több anyag kerül átadásra. Kérdésre válaszolva: amekkora esküvőtök lesz. Minden felvett anyag 98% részét megkapjátok a nagyfilmben, vágott, fényelt, SLOG-ból színhelyesre állított kész anyagként. Általában 3-4 órásak szoktak lenni a nagyfilmek, kisfilm pedig 7-10 percesek, szintén anyag függő kérdés.

05

Nyersanyagot adunk-e át?

Nem adunk át soha nyersanyagot, és nincs is rá szükségetek hidd el! Kifejtem rögtön és érteni fogod, nem a fotós-filmes a gonosz patás ördög: Az esküvői fotók és a két darab esküvői film a felvett nyersanyag 98% részét tartalmazza, csak azt vágjuk ki ami teljesen selejt, Így tényleg semmi szükség átadni 700 Gb anyagot, amit nagyon speciális formátumban veszünk fel a jobb utómunka érdekében. Vágó program számára készülnek a felvételek, nem tartalom fogyasztásra. Mi csak nyersben dolgozunk fotón és filmen is. Se megnézni, se megnyitni, se lejátszani, se megenni, normál felhasználói körülmények között nem tudjátok. A felvételek speciális sony formátumban SLOG3-ban készülnek ami egy nagyon színtelen, élettelen, kontrasztalan nyers 4K felvétel akkora bitrátával, hogy izom gép kell ahhoz is hogy bármit kezdj vele, ha ennél nyersebb lenne a felvétel már hűtőbem kéne tárolni nem SSD-n. Ezt a nagyon nyers esküvői anyagot vágási munka során fényeljük be, color gradient során állítjuk vissza az eredeti, vagy a művészi szándéknak megfelelő színeket. Így nincs kiégett rész, túl fehér esküvő ruha, vagy olyan fekete-sötét részek ahol elvesznek a részletek, nem lesz beégett, vagy bebukott felvétel összefoglalva. Fotók esetén Sony ARW-t csak erre alkalmas modern szerkesztő programmal tudod megnyitni, így szintén felesleges a fotós nyersanyag neked. Nagyon ritkán kapunk ilyen kérdést, de nem irigylem tőletek a felvételeket, vagy titokban eldugom a szekrénybe, csak tényleg nálunk 98% kidolgozási mennyiség mellett semmi szükségetek nincs rá, és ti sem tudtok vele mit kezdeni.

07

esküvői fotó és film

Esküvői csomag áraink

03

01

02

Fotó és Videó

Esküvői Fotó

Esküvői Videó

Egész napos esküvői fotózás, ami mindent magában foglal. Készülődéstől kezdve veletek vagyunk a menyecsketánc utánig. Akár külön napos naplementés kreatív fotózással, plusz költség nélkül, kiszállási költség nélkül országosan.

Két darab esküvői filmet kaptok nálunk. Egy esküvői kis videót és egy esküvői nagyfilmet, így nem maradtok le semmiről ami a nagy napon történt. Hosszú évek után is minden pillanat a tiétek lesz! Országosan ingyenes kiszállással!

Furfangosan egyszerű módon mindent tartalmaz amit az esküvői fotós és az esküvői videós csomagunk, tökéletes kombináció! Esküvő napján ingyenes kiszállással országosan bárhova. Kombinált csomagunk ajándék naplementés jegyes fotózással lehet a tiétek!

Ajándék: Naplementés jegyes fotózás

csomagár

csomagár

240 000 Ft.

240 000 Ft.

480 000 Ft.

csomag részletek

csomag részletek

csomag részletek

Budapesti esküvő Dörner Ádám Esküvő Esküvő Budapesten Esküvő fotózás Esküvő Győr Esküvő Győrben Esküvői Esküvői filmes Esküvői filmes Budapest Esküvői Filmes Győr Esküvői filmes Gödöllő Esküvői filmes Sopron Esküvői fotós Esküvői fotós Békéscsaba Esküvői fotós Debrecen Esküvői fotós Dunaújváros Esküvői fotós Eger Esküvői fotós Győr Esküvői fotós Kecskemét Esküvői fotós Miskolc Esküvői fotós Nagykanizsa Esküvői fotós Pécs Esküvői fotós Salgótarján Esküvői fotós Sopron Esküvői fotós Szekszárd Esküvői fotós Szolnok Esküvői fotós Szombathely Esküvői fotós Székesfehérvár Esküvői fotós Tatabánya Esküvői fotós Veszprém Esküvői fotós Érd Esküvői fotózás Esküvői helyszínek Esküvői történetek Esküvői videós Budapest Esküvői Videós Győr Esküvői videós Gödöllő Esküvői videó Sopron Fotós Grand Jour esküvői fotó és filmkészítés Győri esküvő Inárcs esküvő Jegyes fotózás Kreatív esküvői fotózás